To enkle matretter med fisk

Fisk er noe av det beste man kan spise for å holde kroppen sunn og frisk, og dersom man i tillegg har fisket den selv, ja da er det ekstra godt. Uavhengig av hva man foretrekker, kan man finne enkle oppskrifter som setter den ekstra spissen på måltidet.

Ovnsstekt ørret med nypoteter og dill

Dersom man har fisket og fått en flott ørret på litt over en halv kilo, da kan man bare glede seg til å sette tennene i det proteinrike røde kjøttet.

Etter å ha rensket og filert fisken, legger man først et lag med ferdigkokt blomkål ned i en stekeform. Deretter legger man filetene i pannen. Disse skal være godt krydret og smurt inn i olje. Lag en saus av løk, et par fedd med hvitløk og spe med mel og melk. La det få et oppkok og full godt med parmesan inn i sausen. Husk rikelig med muskat. Hell så sausen over i formen og sett den herlige ørreten i ovnen. Følg med og ta ut retten når den er ferdig. Nypotetene, som er dandert med dill, står nå ferdig trukket på spisebordet. Voilà, en herlig rett med ørret rett fra sjøen.

Torsken på det åpne hav

På fisketuren dro man opp en rugg på 3 kg, en ekte lofottorsk kan det være. Ja, torsk kan brukes til mangt, og en enkel med god torskerett er denne. Skjær filetene i passelige stykker. Disse skal man deretter vende i en blanding av mel, salt og, kayennepepper. Kok hele tomater og fjern skallet ved å ta de i iskaldt vann. Del tomatene i små terninger, sammen med terninger av paprika.

Ha deretter godt med olje og steke-smør i en panne og la det frese før man har oppi torsken. Vend i ny og ne og la filetene bli gyldenbrune. Stek grønnsakene i fettet fra fisken og spe litt saft fra en sitron inn. La det koke i noen minutter og server med kokte nypoteter smurt i olje.

Enklere kan det ikke bli når man skal lage enkle retter med deilig fisk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *