Fluefiske

Fluefiske er en spesiell fisketeknikk som ses på som den vakreste måten å fiske på. Den er krevende men et nærmere forhold til fisken enn det man vanligvis føler.Fluefiske er når man fisker med en stang som er tynn, lang og har en viss fleksibilitet.

Snøret på fluestangen er ganske tungt til på slutten hvor man fester noen meter med veldig tynt og lett snøre som ikke synes så lett. Når man fisker med flue er målet å kaste kroken i spesielle områder. Kroken kalles flue og det å lage fluen er en spesiell kunst.

Fluen bør ligne på andre fluer i området, så man bruker fjær og annet materiale for å lage fluer som ligner på larver, fluer, mygg og annet i området. Fluefiskere har derfor egne bokser med fluer som passer til forskjellige områder. Fluen kan enten være en tørr flue som ligger på toppen av vannet eller våtfluer som synker litt ned. Man må passe på når man fisker med flue at man ser hvordan fisker spiser, om det går til overflaten og spiser mygg eller om det spiser under vann. Dette tar man med seg inn i planen om hvordan man skal fiske.

En fluefisker har en viss takt når han eller hun fisker. Man må kaste stangen fremover slik at snøret går fremover. Når snøret begynner å dale trekker man stangen tilbake slik at snøre blir dratt tilbake. Snøret blir strekt ut og når det er helt utstrekt så drar man det fremover igjen. På dette måten kan man la snøret bli lengre og lengre mens snøret er i luften. Man tenker seg at man tegner et åttetall når man gjør bevegelsene. Når man har snøret langt nok lar man snøre legge seg på vannet eller i elven. Snøret legger seg da hvor du vil at det skal legge seg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *