Fiskevann

Fisketurer er noe veldig sosialt og noe som kan være veldig flott å gjøre alene. Er man en gjeng så er det bare å komme seg ut, legge fra seg telefonene og slappe av. Man kan prate uavbrutt uten å være forstyrret av rutinenes fengsel, som jobb, telefoner, epost og familie. Det samme gjelder også er man alene. Man kan da tenke og bli bedre kjent med seg selv. Tidsklemma gir sjeldent mulighet for selvransakelse og meditasjon. Så kom deg ut til et vann eller en elv.

Femunden er Norges tredje største uregulerte innsjø og den største i Skandinavia over 600 m.o.h. Den ligger like ved Røros og er en kjempefin innsjø for fiske av ørret, Innsjøen er perfekt for kano og man kan prøve seg på storørret på 10 kg eller på mindre fisk. Fiskekortet koster ikke mange kronene. Femunden er villmark og gir en skikkelig villmarksromanse.

Soløyvatnet er et vann ca. 15 minutter med bil fra Bodø. Vannet gir godt med mindre ørret, men det er et vakkert sted å fiske. En av de beste tingene med dette vannet er at det er så kort vei fra Bodø by.

Namskogan er et vakkert og stille sted for ørretfiske. Øvre Namsen er et av de beste stedene å fiske ørret i Norge, så her er det bare å kaste seg over fiske når man har sjansen. Det er nokså enkelt å komme seg ut. Ikke lange turen fra Namsos.

Lillehammer er et godt utgangspunkt for ørretfiske for dere som liker by og fiske. Man kan fint bo i Lillehammer og fiske i Mjøsa, hvis man liker utfordringer, eller noen av de mindre elvene rundt. Det er mulig å ta storørreten eller gå etter litt mindre fisk.

Bo i Telemark er kanskje en av de stedene med alt. Her har man elver, bekker og vann. Sjekk Seljordsvatnet for storørretten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *