Fisketyper

Fisk er noe vi har mye av i Norge. Norge er et land med en lang kyst. Det er maritimt liv over alt. Dette livet har gjort Norge til et rikt land. Som hobbyfisker og kommersiell fisker er det viktig å vite hva slags fisketyper som er der ute og hvordan man fanger de. Noen går etter fisk man kan tjene mer penger på mens andre går etter fisk med en viss type smak. Hva slags fisk du velger å jakte på kommer helt an på smak og behag.

En av de mest kjente norske fiskeartene er laksen. Laksen er en fet fisk med masse omega 3. Den har rødt kjøtt og smaken er rundt og god. Laks fisker man i elver eller innsjøer. De beste lakseelvene er i Nord. Der er laksefiske stort. Det er en enorm turisme rundt laksefiske. Når man skal fiske laks må man vanligvis kjøpe fiskekort. Det gir en rett til å fiske i en bestemt elv eller innsjø. Fiskekort koster ikke mye, men for visse lakseelver kan det koste ekstremt mye. Det arrangeres også laksefisketurer hvor man kan få alt inkludert.

Ørreten er en spennende fisk. Den kommer i mange arter. Det finnes ferskvannsørret i elver og innsjøer, og det finnes saltvannsørret i havet. Denne kalles ofte for havørret. Man kan fiske ørret i elver eller i havet med flue. Havørreten er ofte større. Ørreten har en vill og god smak, og er magrere i kjøttet enn laksen. Begge disse røde fiskene er perfekte på bål eller bakt i ovnen.

Torsken er en havfisk. Den kan bli flere titallskilo. De største og beste torskene er i nord og kalles ofte barentstorsk eller skrei. Fantastisk hvit fisk med en spesiell frisk smak. Torsken fiskes kommersielt og som fritidsfisk, og er den fisken man virkelig kan dra opp store av.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *