Fiskesnører

Fiske krever rett utstyr. Utstyret avhenger av hva man skal fiske og hvor man skal fiske. Det er ikke like rett frem å fiske hvis man ønsker å fange fisk. Noen forskjellige fiske er havfiske, elvefiske og innsjøfiske. Man starter vanligvis diskusjonen om fiske etter vanntype. Fisker du i saltvann eller i ferskvann? Deretter kan man kategorisere det ned på ganske små grupper.

Havfiske er saltvannsfiske. Det dreier seg ofte om torsk, sei og makrell. Dette er nokså store fisk og krever utstyr som kan ta en skikkelig rugg. Man kan fiske med stang eller man kan fiske med nett. Nett er ikke så vanlig å fritidsfiske med, og er typiske kommersielle fiskeutstyr. Man slenger da nett eller not på en båt og drar til havs. Kaster ut og drar opp en drøss med fisk. Som hobbyfisker må man ha en stang som tåler 40-60 kg, snøre som kan bære så mye fisk og en skikkelig sluk som tåler en slik tynge. Det er fort gjort at noen bøyer seg eller at man får full tynge på snøret. Da kan det fort ryke.

Elvefiske er en sport som går på mindre fisk. Man bruker da mer ømfintlige stenger, mindre snøre og små sluker. Fisken skal jo spise slukene også. Spinnere kan også være et alternativ til sluker. Her må man inn i elven og se hva som rører seg. Alternativt kan man fluefiske. Dette er en ganske annen måte å fiske på. Det krever en helt annen teknikk. Laks er populært å fiske i elver med fluestenger.

Innsjøfiske ligner mer på elvefiske. Det er ferskvann og man kan fiske med flue, sluk eller spinner. Man fisker her etter ørret, abbor, gjedde, mort eller annet. Det beste med innsjøfiske er at man lettere kan fiske fra kano eller annen type båt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *