Fisk er mat

Noe av den beste fisken man fanger spiser man. Man bør ikke fiske uten å spise sin egen fangst. Noe av det beste med fiske er opplevelsen av det man jager. Den beste fiskemiddagen man kan ha er ofte den beste.

Ovnsbakt torsk i smør

Er man så heldig at man har fanget en torsk bør man rense den. Deretter beholde hode på å sette ovnen på 200 grader. Fyll buken til torsken med dill, smør og sitron. Deretter salt og pepper. Lukk igjen det man klarer og fyr løs. La den stå i ovnen til kjøttet begynner å dette av eller åpne seg. Ta den ut og spis med gulrøtter, potet og andre rotgrønnsaker. Fantastisk måltid.

Er man så heldig at man er på fisketur bør man spise fisken mens man er ute. Det er bare å fyre opp grillen. Grillet fisk er nydelig. Det er får ting som kan måle seg med en fisk som er svidd på utsiden men nydelig mør på innsiden.

Grillet fisk

Når bålet står og fyrer må man bruke det for alt det er verdt. Det smaker annerledes å grille på ved enn på kull. Salt og pepre fisken. Stikk en pinne igjennom munn og ryggkjøttet. Lag en liten holder slik at fisken kan stå over bålet uten at du trenger å holde den selv. La fisken stå til den begynner å løsne. Det er viktig å få skinnet til å bli litt svidd og helst knasende. Da er det perfekt å spise etterpå. Det er bare å spise fisken med skinnet på.

Bakt fisk

Har man med litt aluminiumsfolie bør man også bruke bålets mange muligheter. Bak fisken i aluminium med krydder og sitron. Legg den i glørne og la den kose seg til den blir varm. Herlig og friskt. Fin frem et par kalde øl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *